سومین ایده‌بازار خوراک و نوشیدنی

سومین رویداد ملی ایده‌بازار خوراکی و نوشیدنی با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان غذا و دارو و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد. در طی فرایند این رویداد نشستی با حضور شرکت‌های فعال در این حوزه و نمایندگانی از نهاد‌های مسئول برگزار شد. هدف از این نشست، ارائه مسائل و نیازهای صنعتگران به جامعه علمی و نیز شناسایی ظرفیت‌های موجود در کشور و هدایت آن‌ها به جامعه سرمایه‌گذار بود.

در این رویداد که با حضور شرکت‌های صنایع غذایی کشور، فناوران، انجمن‌های صنایع غذایی و جمعی از مسئولین و متولیان امر برگزار گردید، شش طرح برتر این دوره معرفی شدند.

این رویداد با حضور دکترحسین وطن‌پور(مدیر دفتر توسعه فناوری وزارت بهداشت)، دکتر مالک نادری(مدیر ارتباط با صنعت و کارآفرینی دانشگاه صنعتی امیرکبیر)، دکتر حمید مقیمی(مدیر امور فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی)،دکتر بهروز جنت(رئیس مرکز تحقیقات حلال و دبیر کل رویداد)، مهندس علی‌اصغر زمانی(دبیر اجرایی رویداد)، آقای دکتر رستگار(مدیر فناوری های نوین سازمان غذا و دارو)، دکتر حمید خسروی(مشاور حوزه خوراک و نوشیدنی سازمان غذا و دارو) و مدیران و نمایندگانی از شرکت‌های عالیفرد(سن ایچ)، خوشگوار، بهنوش، فرآورده‌های لبنی رامک، فرآورده‌های لبنی کالین، فرآورده‌های لبنی ایران، لبنیات پاستوریزه پاک و...، سوم اسفندماه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار گردید.

شش طرح منتخب در این دوره از رویداد به ارائه طرح‌ها، ایده‌ها و محصولات خود پرداختند که در نهایت هیئت داوران سه طرح را به عنوان برگزیدگان نهایی معرفی نمودند که لوح تقدیر رویداد و هدیه ویژه شرکت سن‌ایچ به منتخبین اهدا گردید.

در ادامه این رویداد نشست تخصصی با حضور آقای دکتروحید مفید(نائب رئیس هیئت مدیره فراورده‌های لبنی ایران)، خانم دکتر مستقیم(معاون تحقیق و توسعه شرکت لبنیات پاستوریزه پاک) و آقای مهندس محمد نادری(مدیرعامل ایده‌بازار امیرکبیر) با هدف معرفی ایده‌بازار امیرکبیر و تبیین ضرورت‌های برگزاری ایده‌بازارهای خوراک و نوشیدنی در رفع نیازهای صنعت کشور برگزار گردید.

ایده‌بازارهای خوراک و نوشیدنی با هدف حل چالش‌ها و نیازهای صنایع غذایی کشور از طریق شناسایی و حمایت از فناوری‌های نوآورانه و بهره‌برداری شرکت‌ها و فعالین صنایع غذایی کشور از این فناوری‌ها در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار می‌گردند.
فرایند برگزاری سومین رویداد، با دریافت بیش از ۱۱۶ طرح، اختراع، ایده و محصول نوآورانه از سراسر کشور، از تاریخ ۱۳۹۸/۰۸/۲۵ آغاز شد که پس از غربالگری طرح‌ها، برگزاری کارگاه‌های Mentoring و Coaching و در نهایت داوری‌های تخصصی، طرح‌های منتخب در تاریخ ۳ اسفندماه ۹۸(روز رویداد نهایی) ارائه و داوری شدند.
این رویداد توسط دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با همکاری سازمان غذا و دارو، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، شرکت ایده‌بازار دانشگاه صنعتی امیرکبیر(به عنوان کارگزار رسمی تبادل فناوری وزارت بهداشت) برگزار گردید.

محورها:

● مواد اولیه

     ⚬ فناوری‌های تولید مواد اولیه بر پایه بیوتکنولوژی
     ⚬ فناوری‌های تولید رنگ، طعم‌دهنده و افزودنی‌های خوراکی طبیعی
     ⚬ شناسایی و جداسازی باکتری‌های پروبیوتیک بومی

● تولید

     ⚬ فناوری‌های تولید مواد غذایی فراسودمند با استفاده از پروبیوتیک‌ها و پری‌بیوتیک‌ها
     ⚬ فناوری‌های تولید مواد غذایی غنی شده با ریزمغذی‌ها
     ⚬ فناوری‌های تولید مواد غذایی با شکر، نمک و اسید چرب ترانس کاهش‌یافته

● بسته‌بندی

     ⚬ فناوری‌های تولید بسته‌بندی فعال و هوشمند

● کنترل

     ⚬ فناوری‌های نرم‌افزاری کنترل فرایند و کنترل کیفیت
     ⚬ فناوری‌های شناسایی سریع تقلبات مواد غذایی
     ⚬ فناوری‌های شناسایی سریع میزان آلاینده‌های مواد غذایی

کاهش هزینه و افزایش بهره‌وری

     ⚬ نوآوری در کاهش هزینه تولید غذای سالم

ترویج فرهنگ سلامت غذایی
سایر حوزه‌های مرتبط به خوراک و نوشیدنی

برگزارکنندگان:

● دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
● همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
● سازمان غذا و دارو
● دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
● دانشگاه صنعتی امیرکبیر
● ایده بازار امیرکبیر(کارگزار تبادل فناوری)

حامیان:

 سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
● ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی
● اتاق تعاون ایران
● مدیریت فناوری و توسعه نوآوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر

تیم علمی و اجرایی رویداد:

تیم علمی متشکل از کارشناسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، جمعی از اساتید دانشگاه صنعتی امیرکبیر و نیز تعدادی از کارشناسان و متخصصین از صنعت خوراک و نوشیدنی، مسئولیت داوری و راهنمایی فناوران را برای اجرایی و کاربردی نمودن فناوری‌های آن‌ها را داشتند.

هیئت داوران:

● آقای دکتر بهروز جنت - رئیس سازمان تحقیقات حلال
● آقای دکتر یوسف صادقیان - معاون اداره غذا و آشامیدنی سازمان غذا و دارو
● آقای مهندس علی‌اصغر زمانی - دبیر اجرایی رویداد
● آقای دکتر شایسته - مدیر فروش شرکت عالیفرد(سن ایچ)
● آقای دکتر شیخ - عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه صنعتی امیرکبیر
● آقای مهندس طالب اسلامی - مدیر عامل شرکت لبنی کالین
● آقای دکتر علی زند وکیلی - مدیر حقوقی ایده بازار دانشگاه صنعتی امیرکبیر
● آقای دکتر مرتضویان - عضو هیئت علمی دانشکده صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

منتخبین:

● "شیلین؛ پروتئین شیرین‌مزه مونلین" - منتخب رتبه اول
● "کمپلکس معلق کننده ذرات در نوشیدنی و دوغ" - منتخب رتبه دوم
"نمک فانکشنال؛ در مسیر پیشگیری از افزایش فشار خون" - منتخب رتبه سوم
● "سوش پروبیوتیک لیوفلیزه شده بومی" - منتخب رتبه چهارم
● "پنیر فتای سین‌بیوتیک با استفاده از بتاگلوکان و بیفیدوباکتریوم" - منتخب رتبه پنجم
● "آفلامتر؛ شناسایی سریع آفلا توکسین" - منتخب رتبه ششم

دستاوردها:

انعقاد قرارداد تجاری‌سازی با برخی فناوران این رویداد و ایجاد ارتباط میان فناور و صنعت، از جمله دستاوردهای این رویداد بود.

گالری تصاویر: