نخستین ایده‌بازار خوراک و نوشیدنی

نخستین ایده‌بازار غذا توسط گروه ایده‌بازار دانشگاه صنعتی امیرکبیر و با همکاری مرکز رشد و نوآوری انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی، در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۶ در محل انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور برگزار شد. این رویداد با حضور جناب آقای دکتر وطن‌پور، رئیس دفتر فناورى سلامت وزارت بهداشت، خانم دکتر کیانفر، رئیس گروه فناوری‌های تخصصی وزارت بهداشت و آقای دکتر مقیمی مدیر فناوری معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و با حضور صاحبان صنایع، مخترعین و محققین رشته‌های علوم تغذیه و صنایع غذایی برگزار گردید.

برگزارکنندگان و حامیان:

این رویداد مورد حمایت مادی و معنوی وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، سازمان غذا و دارو، انستیتوی تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه هرمزگان و دانشگاه اراک و شرکت رستوران‌های زنجیره ای باگت و رستوران‌های رفتاری، قرار گرفت.

تیم علمی و اجرایی رویداد:

تیم اجرایی این رویداد متشکل از دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر و اعضای دفتر ایده‌بازار امیرکبیر و تیم علمی متشکل از اساتید علمی از دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، کارشناس سازمان غذا و دارو، مدیرعامل شرکت رستوران‌های زنجیره‌ای باگت، مدیرعامل رستوران‌های رفتاری، کارشناس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود.

هیئت داوران:

● مدیر عامل رستوران‌های زنجیره‌ای باگت
● مدیرعامل رستوران‌های رفتاری
● مدیرعامل رستوران‌های مرشد
● مدیر مرکز رشد انستیتوی تغذیه و صنایع غذایی
● نماینده ایده‌بازار
● مدیر تحقیقات شرکت مهرام
● استاد حوزه خوراک ونوشیدنی دانشگاه علمی و کاربردی

محورها:

● روش‌های نوین در تولید محصولات جدید صنعت غذا
● دانش فنی تجهیزات و دستگاه‌های تولیدی
● خدمات فست‌فودی
● استفاده‌ی خلاقانه از ابزارهای مدیریتی و مهندسی

منتخبین:

پس از ارزیابی‌های اولیه و پس از گذراندن کارگاه‌های توانمندسازی، نهایتا ۸ ایده به مرحله نهایی رسیده و توسط ایده‌پردازان در روز رویداد ارائه شدند. ایده‌های نهایی ارائه شده شامل ایده کترینگ مدرسه، تولید شیرعسل طبیعی، چاپگر سه‌بعدی غذا، مکمل غذایی سبز، قاشق سینرژیک، رستوران چند منظوره کودکان، نوشیدنی پلاس و کافی‌باکس بودند.

 دستاوردها:

پس از ارزیابی ایده‌ها توسط داوران رویداد، در نهایت ایده "قاشق سینرژیک" به عنوان ایده برتر شناخته شد و پس از آن ایده‌های "کافی‌باکس" و "مکمل غذایی سبز" در رده‌های دوم و سوم قرار گرفتند.

یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این رویداد، معرفی ضرورت برگزاری چنین رویدادهایی به منظور شناسایی ایده‌پردازان، ایده‌ای نو و نیازهای صنایع فعال در این حوزه بود.

گالری تصاویر: